Tratamente LASER

Denumirea de „LASER provine de la acronimul pentru „Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”, adică, amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiaţie. LASER-ul interacţionează cu diferite tipuri de ţesuturi prezentând structură şi consistenţă diferite. Ca urmare, radiaţia laser utilizată în domeniul medicinei dentare trebuie să fie activă pe ţesutul ţintit şi inactivă pe ţesuturile sănătoase din jur.

Utilizarea terapiei cu laser în stomatologie, estetică şi chirurgia oro-maxilo-facială şi-a găsit în ultimii ani tot mai multe aplicaţii. Astfel laserele pentru ţesuturi moi pot fi utilizate cu real succes în diferite proceduri chirurgicale parodontale, de la gingivectomii, la gingivoplastii, realizarea de grefe gingivale libere, sau alungiri coronare. Laserele care acţioneaza atât la nivelul ţesuturilor moi (gingie, mucoasa) cât şi a celor dure (smalţ, dentină, os), pot fi utilizate pentru a realiza decontaminarea şi nivelarea suprafeţelelor radiculare, tratamentul pungilor parodontale, tratamentul leziunilor dentare de colet. O altă indicaţie de tratament este şi decontaminarea suprafeţelor expuse ale implanturilor sau a osului alveolar (peri-implantită).

Pentru mulţi pacienţi, folosirea frezelor şi a turbinei dentare reprezintă unul dintre cele mai neplăcute momente ale vizitei la medicul stomatolog. Utilizarea laserului pentru tratamentul cariei dentare şi îndepărtarea unor obturaţii mai vechi reprezintă o alternativă lipsită de durere, modernă şi elegantă. Ca urmare, tratamente cu laser pot fi utilizate, cu real succes, şi la copii. Laserul poate fi utilizat pentru îndepărtarea unor bride mucoase, frenuri sau gingii hipertrofice, precum şi pentru descoperirea unor dinţi incluşi sau tratarea unor carii secundare. Tratamentele endodontice se pot bucura de ajutorul laserului pentru a realiza decontaminarea şi sterilizarea canalelor radiculare. Estetica dentară şi cea facială foloseşte laserul pentru proceduri de albire dentară, remodelare gingivală, îndepărtarea unor cicatrici, riduri, cât şi pentru tratamentul leziunilor superficiale vasculare sau al leziunilor pigmentare ale feţei.

Dotare:

LASER “LightWalkerFOTONA: dual Er:YAG – Nd:YAG, cu upgrade modul de estetică şi dermatologie.

Domenii de utilizare: manopere stomatologice, manopere de chirurgie orală şi maxilo-facială, estetică dentară şi facială, proceduri dermatologice.